Creatieve cursus

 'De Handenmeditatie'

Waarschijnlijk herken je wel dat je met jezelf een innerlijk gesprek voert over het gaan werken aan jezelf, over voornemens. 'Dit jaar ga ik......, deze week ga ik....., vandaag ga ik....... Zo'n gesprek kan je vele dagen en soms wel vele jaren met jezelf voeren zonder dat het tot resultaten leidt. Heel diep van binnen weet je dat je iets wilt veranderen, dat er een diep verlangen is om in contact te zijn met jezelf'.

Zo begint het boek 'de Handenmeditatie' van Roeland Frank Hoefsloot.

 

Spreekt dit je aan en heb je inderdaad de behoefte om een positieve draai te geven aan je leven? Dan is dit je kans. Aan de hand van dit boek geef ik de cursus 'de Handenmeditatie' Het is een manier om spelenderwijs in contact te komen met jezelf en je leven. Dit gaan we doen aan de hand van meditatie, schrijven, schilderen, tekenen en boetseren.

Met als leidraad bijvoorbeeld de volgende vragen: Wat vind jij belangrijk? Waar wil jij je mee bezig houden? Wat zou jij willen veranderen? Wat zijn jouw dromen? Hoe denk je over jezelf? gaan we aldoende creatief, speels, licht, serieus en met humor aan de slag.

Je hoeft hiervoor niet creatief te zijn of ervaring hebben met creatieve materialen. Enthousiasme, nieuwsgierigheid, een open houding naar jezelf en anderen wel. In een kleine groep met veel persoonlijke aandacht ga je beginnen aan je zelfonderzoek. Je zal merken dat een groep zorgt voor stimulans, ondersteuning, herkenning en positieve bekrachtiging.

Thema's die aan de orde komen

Les 1 Kennismaken en in beweging komen

Les 2 De duim : over zelfwaardering

Les 3 De wijsvinger : wijzen naar de ander

Les 4 De middelvinger : stuurvrouw/man zijn - keuzes maken

Les 5 De ringvinger : trouw en transformatie

Les 6 De pink : genieten van het kleine

Les 7 Schenken en ontvangen 

Data  

Voor deze cursus zijn geen nieuwe data ingepland. Wil je graag deze cursus volgen of heb je een groepje bij elkaar? Neem dan contact op dan kunnen we er één in gaan plannen.

Tijd    19.00 - 22.00 uur

Kosten € 195,00 en voor minima € 150,00. Dit is inclusief koffie, thee en materialen.